Berättelse om ett liv

av Peter Handke

När modern tar livet av sig drygt 50 år gammal, går det sex-sju veckor innan författaren Peter Handke börjar skriva om henne.

uppläst av Johan Gry
tillgänglig till 31 december 2020

Styr din plog över de dödas ben

av Olga Tokarczuk

Styr din plog över de dödas ben är en berättelse som ser ut som en kriminalroman men lika gärna kan läsas som en omvärldsanalys och kritik mot den värld vi lever i där djuren är bihang och människan dess självklara herre.

uppläst av Gunilla Abrahamsson
tillgänglig till 9 oktober 2020

Rosen på Tistelön

av Emilie Flygare- Carlén

Med anledning av att Radioföljetongen firar 80 år i år sänder vi Rosen på Tistelön av Emilie Flygare-Carlén, som var den första radioföljetongen som sändes av Sveriges Radio 1939, tidigare Radiotjänst.

tillgänglig till 3 juli 2020

Röde Orm

av Frans G Bengtsson

”Röde Orm. En berättelse från okristen tid” – Frans G Bengtssons klassiker från början av 40-talet, som handlar om vikingarnas färder i väster- och österled och om hur Sverige kristnades.

uppläst av Gunnar Sjöberg
tillgänglig till 30 juni 2020

Brudkronan – Kristin Lavransdotter

av Sigrid Undset

Sigrid Undsets romantrilogi Kristin Lavransdotter har ibland kallats för världens bästa kärleksroman. Berättelsen om Kristin utspelar sig i 1300- talets Norge- ett samhälle omgärdat av stränga regler, heder och tro.

uppläst av Ann Lundgren
tillgänglig till 30 juni 2020

Bildhuggarens dotter

av Tove Jansson

I en unik inspelning från mitten av 80-talet, läser Tove Jansson själv sin självbiografiska barndomsskildring Bildhuggarens dotter.

tillgänglig till 30 juni 2020

Doktor Glas

av Hjalmar Söderberg

I många år har skådespelaren Krister Henriksson spelat Doktor Glas i Allan Edwalls bearbetning och glatt en stor teaterpublik.

uppläst av Krister Henriksson
tillgänglig till 11 juni 2020

Den allvarsamma leken

av Hjalmar Söderberg

Mig får du älska på hedniskt vis. Så säger Lydia Stille till Arvid Stjärnblom i Hjalmar Söderbergs klassiska kärlekshistoria Den allvarsamma leken, en av den svenska litteraturens allra största kärleksromaner.